Bahçeşehir Kampüsü

TED Atakent Koleji Bahçeşehir Kampüsümüzde 2019-2020 Eğitim öğretim yılında Anaokulu – İlkokul ve Ortaokul sınıflarımız yer alacaktır. 2019-2020 eğitim yılında TED Atakent Koleji ailesine dâhil olmak isteyen;

· Anaokulu ve ilkokul 1, 2, 3. Sınıf olacak öğrenciler tanıma çalışması ile,

· 4, 5, 6, 7, 8. Sınıf olacak öğrenciler ise TED Okullarına Giriş Sınavı ile belirlenecektir. Sınav Başvurusu

Bilgi almak ve randevu oluşturmak için TED Atakent Koleji Atakent Kampüsü ile iletişime geçebilirsiniz.

Kayıt koşullarına ulaşmak için tıklayınız.
1OKUL ÖNCESİ - İLKOKUL - ORTAOKUL
TED Atakent Koleji Bahçeşehir Kampüsünde; Atatürk ilke ve devrimlerine, milli, manevi değerlerine bağlı, topluma yararlı, kendine güvenen, paylaşımcı, hoşgörülü, saygılı, sanata karşı duyarlı ve sorgulayan bireyler yetiştirmek için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak amaçlanmaktır.

Anaokulunda, öğrencilerimizin psikomotor, bilişsel, duygusal-sosyal, dil ve öz bakım gelişim gereksinimlerinin karşılanması, yeteneklerinin keşfedilip geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrı binaya sahip anaokulumuzda, fiziksel mekanlar bu amaçlara uygun olarak tasarlanmıştır.

İlkokul düzeyinde öğrencilerimizin okul öncesinde edindikleri bilgi ve becerileri geliştirip, eğitim sisteminin temelini oluşturan bilimin, sanatın ışığında onlara demokratik ve çağdaş bir eğitim ortamı sağlanmaktadır. Bireysel öğrenmenin yanında takım çalışmalarıyla sosyalleşen, bununla birlikte düşünme becerisi gelişmiş, sorumluluklarının bilincinde, kurallara uyan, ailesi, arkadaşları, öğretmenleri ve çevresiyle etkili iletişim kurabilen, sürekli öğrenen, öğrendikçe gelişen ve bilinçlenen bireyler yetiştirmek hedeflenmektedir.

Ortaokulda öğrencilerimizin, kendilerini her alanda ifade edebilecek bilgiye ulaşmasını, ulusal ve uluslararası alanlarda güvenle varlık göstermeleri hedeflenmektedir. Bilim, kültür, sanat ve spor ortamlarında faaliyet göstermelerine olanak tanıyarak onların ilgi ve yeteneklerinin ortaya çıkması amaçlanmaktadır.
2Fiziki Yapı
TED Atakent Koleji Bahçeşehir Kampüsü; idari, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere beş binadan oluşmuş ve bu binalar eğitimde fiziki koşulların önemi gözetilerek tasarlanmıştır. Öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin hak ettiği, iddialı bir eğitim için gerekli tüm olanaklar TED Atakent Koleji Bahçeşehir Kampüsünde bir araya gelmiştir.

Güncel teknoloji ile donatılmış dersliklerimizin yanı sıra; kütüphaneler, müzik ve görsel sanatlar atölyesi, teknoloji tasarım atölyesi, bilgisayar laboratuvarı ve fen laboratuvarı ile üst düzey akademik altyapıyı sosyal ve kültürel eğitimimizle paralel olarak sunmak üzere tasarlanan mekanlar bulunmaktadır.
3Eğitim Teknolojileri
21 yy. insanının sahip olması gereken en önemli beceri, büyük bir problemi parçalara ayırmak, birbirine benzeyen ya da tekrar eden parçaları tespit etmek, gereksiz parçaları çıkarıp birçok problemi çözebilen genel stratejiyi geliştirmek ve adım adım yönergeleri gösteren bir algoritma tasarlamaktır. TED Atakent Koleji Bahçeşehir Kampüsü olarak “Z kuşağı” diye adlandırılan 21.yy çocuklarını, 21.yy becerileri ile donatmanın gerekliliğinin farkındayız. Bu prensip doğrultusunda tüketen değil, üreten; birlikte, iletişim halinde, disiplinler arası çalışan, eleştirel düşünebilen, problem çözme gücü yüksek, yaratıcı düşünen bireyler yetiştirmek amacıyla derslerimizde eğitim teknolojilerini kullanmaktayız.
4Kütüphane
TED Atakent Koleji Bahçeşehir Kampüsünde eğitim ve öğretim programlarına etkin bir şekilde katkıda bulunmak, tüm kullanıcıların bilgi gereksinimlerinin karşılanması için her türlü bilgi kaynağını sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmak amacıyla kütüphaneler yer almaktadır. Öğrencilerimizin kitaplara farklı açılardan bakmalarını sağlamak, yaratıcı düşünme becerilerini, okuma, öğrenme, araştırma ve kütüphane kullanma alışkanlığını geliştirmek amacıyla; yaş gruplarının özelliklerine göre tasarlanmış kütüphanelerimiz tüm kullanıcılarımızın hızlı ve verimli bir şekilde aradıkları bilgiye ulaşmaları için donatılmıştır. Kütüphanelerimiz tüm öğrencilerimiz, velilerimiz ve personelimizin kullanımına açık olacaktır.
5Atölyeler
TED Atakent Koleji Bahçeşehir Kampüsümüzde öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkaracak, geliştirecek her türlü faaliyetin desteklenmesi amacıyla öğrencilerimizin; tiyatro, şiir, resim, heykel, seramik, dans, müzik ve halk oyunlarında kendilerini geliştirme ve ortaya koydukları ürünlerini sergileme imkânı sağlanmaktadır.
6Spor Tesisleri
TED Atakent Koleji Bahçeşehir Kampüsünde; yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı ve açık spor sahaları bulunmaktadır.
7Sağlık Hizmetleri
Öğrencilerimizin sağlık durumlarının izlenmesi okulumuzdaki sağlık hizmetlerinin ana işlevidir; bunun için okulumuzda, bir doktor ve tam gün görev yapan bir hemşire bulunarak öğrencilere -veliden alınan bilgiler doğrultusunda- ilk müdahaleler yapılacaktır.
8Yemek Hizmetleri
Öğrencilerimize bir arada yemek yeme kültürünü kazandırmak önemlidir. Okulumuzda öğrencilerimize sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç servis yapılmaktadır. Yemekler gıda mühendisi rehberliğinde, diyetisyen kontrolünde hazırlanmakta; protein, karbonhidrat, vitamin ve mineralleri dengeli şekilde içermelerine özellikle dikkat edilmektedir. Öğle yemeklerinde öğrencilerimize alternatifli yemekler sunulmakta; salata bar çeşitleri ile öğrencilerimizin sağlıklı beslenmelerine katkı sağlanmaktadır.